cascaderunbanner2014De cascaderun is een atletiekwedstrijd die jaarlijks in Hoogeveen wordt gelopen. Deze wedstrijd over 5 en 10 Engelse mijl wordt georganiseerd door de Stichting Hoogeveense Cascaderun. De editie van 2012 telde ruim 7.000 deelnemers en honderden vrijwilligers, waarmee ruim € 34.000,00 ingezameld werd voor onder andere Unicef en de Hartstichting. Een fantastisch bedrag waarmee Hoogeveen de op één na hoogste opbrengst voor Unicef in Nederland heeft behaald. De opbrengst zal worden gebruikt voor het jaarthema van Unicef: “Kinderarbeid. Dat pikken we niet!”.

Op en rond de Cascaderun zijn ruim zeshonderd vrijwilligers in touw om alles op rolletjes te laten verlopen. Alles om de atleten die hun kilometers maken in de watten te leggen. Om die faciliteiten staat de Cascaderun hoog aangeschreven. Er zijn heel wat taken die verricht moeten worden. Denk aan het inpakken van startnummers, de uitgifte van startnummers en het functionele shirt, het bemensen van verzorgingsposten, de opbouw en afbraak van het start en finishgebied, het ophangen van spandoeken voor de sponsoren en nog veel meer.

De cascaderun heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, waardoor het rond krijgen van de planning steeds tijdrovender en onoverzichtelijker werd. Met de inzet van Planbition kunnen vrijwilligers zich aanmelden en kunnen zij naast de (niet) beschikbaarheid ook voorkeuren voor taken opgeven. Een aantal weken voor de cascaderun maakt de organisatie met behulp van Planbition automatisch een match met de meest geschikte vrijwilliger en wordt de planning gecommuniceerd middels het online portal, e-mail en sms vanuit het systeem. Op deze wijze is de cascaderun in staat efficiënt de planning samen te stellen, waarbij de organisatie te allen tijde het overzicht kan behouden en een snel communicatieplatform tot haar beschikking heeft.